Case: Matto ja vauva

Matot ja vauvat, siinäpäs kohtalokas yhtälö. Teimme taannoin pari mattoon liittyvää tilausta vauvaperheissä.

Molempien vauvaperheiden matot ovat suuria ja korkeahapsuisia – toisessa villapallomatto ja toisessa nukkamatto. Vauvat ja matot ovat mielenkiintoinen yhdistelmä. Taapertajien näkökulmasta nukkamatot ovat kuin sademetsiä, joiden kätköihin on hyvä piilotella omenanpaloja, puuroa, sylkäistyjä leluja, kyniä, paperinpaloja.  Pehmeä matto piilottaa sisäänsä kaiken mitä vain ryömivän vauvan suussa ja käsissä on käynytkään. Puhumattakaan siitä, että maton karvat ovat kiinnostavia herkkuja jo itsessään.

Mikä matto vauvaperheeseen?

Vaikka tämä voisi olla hieman outo neuvo puhdistusyritykseltä, meidän mielestä – mikäli matto on kallis ja rakas – aivan parasta olisi kääriä se rullalle ja piilottaa parempia aikoja odottamaan. Tilalle kannattaa valita jotakin mikä eristää lämpöä ja on funktionaalinen; helppo putsata, vaivatonta imuroida ja niin edelleen. Runsaskuituisissa matoissa (esimerkiksi silmukkaiset tai pitkulakuituiset nukkamatot) voivat myös helposti piiloutaa sisäänsä vaarallisia esineitä kuten lasinsiruja ja neuloja.

Shaggy-nukkamatto on kaunis ja pehmeä, mutta ei välttämättä paras valinta vauvaperheeseen.

Mikäli mattoa ei haluta piilottaa (mikä on toki ymmärrettävää), voimme aina puhdistaa maton sekä suorittaa desinfioinnin. Kuten eräs asiakkaammekin pilke silmäkulmassa sanoi: ”Jos kerran mattokuidut maistuvat ja on hauskaa ryömiä pehmeällä matolla, olisi toivottavaa, että matto olisi edes puhdas”.

Käytännössä Tahrattoman tilaukseen kuuluu puhdistus, lian kerääminen erikoistyökaluilla sekä maton pesu.

Käytämme minimaalisen määrän kemikaaleja tai puhdistamme höyryllä.

Teemme tämän paikan päällä ja tilanteen mukaan pyrimme siihen, että matto olisi kuiva ja käyttövalmis mahdollisimman nopeasti. Parhaimmillaan matto on valmis seuraavana päivänä. Jos olet kiinnostunut kysymään lisää, kirjoita meille info@tahraton.com tai soita!