Puhdistusmenetelmät

  • Kuivapesu
  • Syväpesu (kemiallinen pesu)
  • Höyrypesu
  • Vaahtopesu
  • Tilauskohtaiset menetelmät

Kuivapesu

On olemassa muutamia keinoja toteuttaa kuivapesu. Yhdistävänä tekijänä on se, että kaluste (sohvat, sänky, verhoilu tai muu kohde) jää puhdistuksen jälkeen nimensä mukaisesti lähes kuivaksi.  Kuivapesussa näkyvä pinta jää kauniiksi ja puhtaaksi. Jos kalusteita ei ole aikaisemmin puhdistettu tai siitä on aikaa, suosittelemme aloittamaan syväpesusta.


Syväpesu

Syväpesuun käytämme ammatitason laitteistoa, vettä ja tarvittavia puhdistuskemikaaleja. Syväpesussa tarvitaan useamman tunnin kuivumisaika, joka riippuu lian määrästä. Kuivumisaikaa voi tosin lyhentää vaikkapa tuulettimella. Syväpesu on niin perusteellinen toimenpide, että yleensä yksi kerta vuodessa riittää.


Höyrypesu

Kun kaluste tai verhoilu on suhteellisen hyvässä kunnossa tai kodissa on allergikkoja, höyrypesu on hyvä menetelmä. Höyrypesu on hyvin suosittu Amerikassa ja Australiassa. Höyryn avulla sohva kuivuu parissa-kolmessa tunnissa. Höyrypesua voi teettää muutaman kerran vuodessa esimerkiksi ylläpitotoimena. Lue myös mattojen ekologisesta pesusta.


Vaahtopesu (Uusi!)

Erinomainen puhdistusmenetelmä silloin kuin pinnan pitäisi kuivua nopeasti. Soveltuu hyvin esimerkiksi mattojen puhdistukseen. Ideaalinen menetelmä hankalille materiaaleille, joille muut puhdistustavat eivät sovi sekä tilanteisiin, jossa nopeus ratkaisee. Vaahtopesua käytetään lisäksi arvokkaiden pintojen ja antiikkikalusteiden huoltoon ja silloin kun puhdistukselle asetetaan erittäin korkeat laatuodotukset.