Case: Tunteikkaat lemmikit

Kuvan kissa ei liity tapaukseen.

Eräs Itä-Helsinkiläinen perhe lupasi majoittaa luonaan keskikokoisen koiran Uuden Vuoden yli. Koira tuotiin kerrostaloasuntoon ja omistajat lähtivät matkoille. Siitäkin huolimatta, että koira oli sisäsiisti ja tuli toimeen perheen kanssa, juhlastressi valloitti pienen vierailijan. Koira pissasi ja ripuloi jännityksestä isolle olohuoneen matolle ja pelästyttyään isäntien reaktiota pakeni lasitetulle parvekkeelle. Parvekkeella oli perheen pään salivälineet ja lattiaa peittävä muovimatto. Jännittynyt koira luuli kuitenkin olleensa ulkona ja teki loput tarpeensa siihen.

Tahraton: Juhlahumun ja jännittävän tilanteen keskellä tulimme auttamaan perheen emäntää siivoamaan jäljet. Erikoispuhdistimme olohuoneen ja parvekkeen matot. Urakkaa helpotti hiukan se, että jäljet olivat vielä tuoreita. Hajunhaittoja tai tahroja ei muistoksi jäänyt.

Mustasukkainen kissa

Kantakaupungissa asuva uroskissa tuli mustasukkaiseksi emäntänsä uudesta miesystävästä. Pienessä asunnossa oli kaksi nojatuolia, joista toinen kuului aikaisemmin kissalle ja toinen emännälle, mutta nyt uroksen paikan oli valloittanut joku vieras mies. Sisäsiisti kissa ei näyttänyt tunteitaan suoraan, vaan teki mielipiteensä selväksi pissaamalla ja kakkaamalla lähelle tuolia tai suoraan sen päälle sekä matolle siihen kohtaan, jossa olivan miehen jalanjäljet. Ihan vain vihjeeksi. Kun joku katseli, kiltti kisu kävi ihan omassa laatikossa saadakseen kehuja ja paijauksia.

Jossain vaiheessa emäntä huomasi, että haju ei vain lähtenyt – pinttynyt kissanpissan lemu levisi koko huoneeseen. Sissiksi ristetyn uroksen juoni paljastui ja Tahraton tuli apuun.

Tahraton: Puhdistimme leveän koristeellisen maton sekä nojatuolin. Kiinalainen matto oli haastava, sillä se huomattavasti perinteisiä mattoja paksumpi. Vanha, pinttynyt haju lähti melkein kokonaan.